top of page
Maak vandaag nog een afspraak, bel : 06-5890 5897

Nagels

Aangezien ik mijn salon wil uitbreiden met gezichts- en schoonheidsbehandelingen heb ik momenteel een klantenstop voor nagels.

U kunt bij mij wel nog terecht voor het boeken van een schoonheidsbehandeling maar ik neem op dit moment geen nagelklanten meer aan.

Gellak

 

Dit systeem combineert het gemak van nagellak met de kwaliteit van gel.

De rage van dit moment!

Voor vrouwen die perfecte natuurlijke nagels eisen, alle ‘huismiddeltjes’ al hebben geprobeerd en toch geen kunstnagels willen.

 

5 goede redenen om te kiezen voor Gellak

  • Gellak is voor klanten die de natuurlijke nagels goed willen verzorgen en absoluut geen kunstnagels willen.

  • Met Gellak heb je geen lange droogtijd. In tegenstelling tot nagellak kunt u snel de deur uit en mag u de nagels direct gebruiken zonder risico op beschadiging.

  • Gellak blijft minimaal 2 en soms tot 4 weken lang goed zitten: glanzend en krasvrij.

  • Zonder navijlen voor een glad resultaat.

  • Gellak is gemakkelijk te verwijderen. De gel laat zich moeiteloos wegvijlen, maar lost ook op door te weken in aceton, bijvoorbeeld in combinatie met de Gelpolish Wraps. Wel eerst de toplaag open vijlen met een 100/180 grit vijl. Dit is natuurlijk minder belastend voor de nagels dan Gel of Acryl bijwerken/verwijderen.

 

Dus bent u helemaal klaar met nagellak die snel afbladdert en wilt u geen kunstnagels? Gellak is dé oplossing! Hiermee garandeer ik u prachtig gelakte nagels met de kwaliteit van gel.

De gel is sterk en flexibel en biedt daarnaast een goede versteviging van de natuurlijke nagel. Gelpolish wordt dun aangebracht en geeft een dekkend resultaat. Na 2 minuten in een UV lamp is de Gelpolish uitgehard. Een ideaal product voor klanten die geen kunstnagels willen.

 

Gelnagels/BIAB/Rubberbase

 

Tegenwoordig werk ik met BIAB ipv klassieke gelnagels. Biab is een afkorting van Builder in a Bottle. Deze gel zit qua structuur tussen een Gel Polish en een bouwgel in. De Builder in a Bottle is dikker dan Gel Polish maar dunner dan een kunstnagel. Een perfecte en ideale gel om de natuurlijke nagel te verstevigen. Met BIAB kun je zelf een nagel verlengen. Rubberbase is een vergelijkbaar produkt om de natuurlijke nagel net iets mee te verstevigen maar hiermee kan niet echt verlengd worden en met BIAB wel.

 

Bijwerken van gelnagels/BIAB etc

 

Om de 3 a 4 weken dienen de nagels te worden bijgewerkt, afhankelijk van de groei van de nagels. De gel die op de natuurlijke nagels de kunstnagel vormt, groeit gewoon mee met de natuurlijke nagel. Daardoor krijg je bij de nagelriemen een stukje nagel dat niet bedekt is met gel. Bij french manicure zit het witte randje niet meer op de juiste plek. Doordat de nagels groeien verplaatst  ook de bolling  op het breekpunt van de kunstnagel zich naar voren. Daardoor is de nagel niet meer voldoende verstevigd, waardoor de nagel eerder kan breken. Het is daarom belangrijk om niet te lang te wachten met een bijwerkbehandeling!!

 

Verwijderen Gellak

Meestal zou ik aanraden dit door de styliste te laten doen zodat uw eigen nagels in orde blijven. Mocht dit niet gaan kunt u de stappen opvolgen uit dit document.

 

Verzorging

Verzorging van de kunstnagels

Nu u eenmaal mooie nagels op uw handen heeft wilt u natuurlijk ook graag dat ze mooi blijven!!

Een goede verzorging van de kunstnagels is dan ook heel belangrijk!!

U kunt dit document bekijken voor extra tips!!

 

 

 

 

Nagelriemolie

 

Als u kunstnagels draagt is het verstandig om dagelijks uw nagelriemen in te smeren met een olie. Deze nagelriemolie is speciaal ontwikkeld voor acrylnagels en zorgt er voor dat uw nagelriemen mooi soepel blijven, waardoor je minder snel lifting (lucht) onder uw nagels krijgt. Dit geldt ook voor Gellak. In alle kunstnagelsystemen zitten miniscule kleine gaatjes (poreus produkt). Door deze te "verstoppen" met olie gaat u tegen dat andere stoffen zoals water schoonmaakmiddelen etc erin dringen en voorkomt u een deel breekbaarheid van het produkt.

Ook zorgt deze nagelriemolie er voor dat uw natuurlijke nagels gezond blijven. In de olie zitten ingrediënten die uw natuurlijke nagel voedt. Ik verkoop verschillende soorten olie in mijn salon maar kwalitatief de beste is Dadi Oil.

Vloeibaar goud in een potje.... Verkrijgbaar in mijn salon.
‪‎Dadi‬' Oil is een verzorgende ‪nagelolie‬ die gemaakt is om flexibiliteit, stevigheid en glans te geven aan de natuurlijke nagel, aan nagelproducten en aan de nagelriem! Dadi' Oil wordt snel opgenomen en is niet vet. Het brengt drie gecertificeerde organische olieën samen. Een gecertificeerde organische olie is een hoogwaardig product afkomstig van boeren die duurzame technieken hanteren en geen kunstmatige mest of bestrijdingsmiddelen gebruiken. ‪#‎Avocado‬, ‪#‎olijf‬ en ‪#‎jojoba‬ olieën werken samen om te beschermen, te hydrateren en te verzachten. Er is natuurlijke vitamine E toegevoegd, een krachtige anti-oxidant. Dit mengsel van 21 essentiële oliën heeft een aangename geur en is zelfs geschikt als voedsel!

IBX, Magnetic Seal & Protect, CND Rescue

 

Vanaf het begin van mijn werk als nagelstyliste ben ik steeds meer op zoek gegaan naar oplossingen voor problemen met nagels. Steeds meer mensen willen geen kunstnagel maar willen hun eigen nagel goed en verzorgd hebben maar helaas hebben we niet altijd hele stevige nagels.

Sinds een paar jaar werk ik met het prachtige produkt IBX. 

IBX is een Nieuw & Revolutionair tweedelig systeem dat dient om beschadigde nagels te herstellen en om natuurlijke nagels sterker te maken.

IBX kan onder alle afweekbare gelproducten gebruikt worden om de natuurlijke nagel te beschermen. IBX kan ook gebruikt worden om natuurlijke nagels sterker te maken waardoor ook van nature zwakke nagels lang kunnen worden zonder een kunstmatige nagel aan te brengen!

IBX is enig in zijn soort! Dit doordringende en versterkende  systeem werkt binnen in de nagel in plaats van er bovenop. IBX wordt uitgehard met LED of UV licht en vormt in de bovenste lagen van de nagel een netwerk, dat deze lagen aan elkaar verbindt. 

Het resultaat is een steviger en flexibele nagel. Een nagel die lang kan worden zonder een toplaag aan te brengen, maar ook beschermd is tegen de mogelijk schadelijke gevolgen van het regelmatig verwijderen van gel.

Ik kan u niet vooraf garanderen hoe snel het werkt, dit is per persoon verschillend. Maar binnen een paar behandelingen zult u verschil zien. Ik kan u wel garanderen dat het werkt. Dus wilt u graag sterke nagels die niet meer steeds inscheuren informeer naar de IBX behandelingen.

Verder werk ik sinds kort met Seal en Protect van Magnetic. S&P werkt ook in de natuurlijke nagel. Hecht zich aan de keratine en zorgt zo voor een stevigere nagel. Tevens zorgt het voor een betere hechting van bijvoorbeeld Gellak aan de nagel. Ik ben in de afgelopen jaren steeds meer met/voor de natuurlijke nagel gaan werken ipv kunstnagel en omdat iedere nagel anders is en andere behoeftes heeft werk ik met verschillende systemen toegespitst op de klant. 

Het is ook nog mogelijk om Rescue van CND te kopen. Dit is een middel om de natuurlijke nagel te versterken voor thuisgebruik alleen kunt u dan geen kunstnagelprodukt zoals gel of gellak op de nagel hebben.. 

 

Vijlen

 

Doordat uw natuurlijke nagels gewoon doorgroeien, worden de kunstnagels ook steeds langer en misschien voor u té lang. Je stoot je nagels dan vaker en het risico dat er dan een nagel afknapt wordt ook steeds groter. Het is dan verstandig om uw kunstnagels een stukje korter te vijlen.

Dit doet u met een vijl die speciaal voor kunstnagels is gemaakt. Deze vijl is grover, waardoor je de kunstnagels sneller op de gewenste lengte vijlt.

Je kunt/ mag de kunstnagels nooit knippen met een schaartje of knippertje. Doordat de kunstnagels heel hard zijn komt er te veel druk op de gehele nagel te staan, waardoor je natuurlijke nagels kunnen gaan inscheuren of de acryl/gel los laat van de nagelplaat. Dit is tevens heel slecht voor de natuurlijke nagel. Vijlen is altijd beter.

Hygiene

 

Het wordt vaak vergeten en door de klant zelfs onderschat hoe belangrijk het is om schoon en hygienisch te werken.

 

Alvorens we met de behandeling beginnen worden de handen ontsmet.

Verder maak ik gebruik van een afzuigsysteem wat ervoor zorgt dat de hoeveelheid stof in de lucht tot een minimum wordt beperkt.

Iedere klant heeft een eigen vijlenset om optimale hygiëne te garanderen.

De behandeltafel en de gebruikte instrumenten worden na iedere behandeling grondig gereinigd en gedesinfecteerd. De handdoeken worden na iedere behandeling vervangen.

Ik maak altijd gebruik van een werkschort, handschoenen en vaak een mondkapje.

 

Indien ik een schimmel of bacteriële infectie constateer, zal ik u doorverwijzen naar de huisarts.

 

 

bottom of page